Bliv Makelaardij o.z.

Bliv Makelaardij o.z.

10 tips om meer uit de Open Huizen Dag te halen

15-03-2012

10 tips om meer uit de Open Huizen Dag te halen.

“Iedere makelaar weet dat op de Open Huizen Dag door de laagdrempeligheid ineens meer kijkers te verwachten zijn”. 31 maart is de eerstvolgende Open Huizen Dag, een dag die kijkers gebruiken om zich te oriënteren op de woningmarkt. “Laat deze kans niet onbenut”.

“Een frisse en opgeruimde indruk van de woning is cruciaal om er voor te zorgen dat deze woning opvalt.”
Daarom voor makelaar en verkoper 10 tips om meer uit de Open Huizen Dag te halen. “De meeste lijken misschien vanzelfsprekend, maar ze kunnen niet genoeg benadrukt worden”.

 

Tip 1  De entree is het eerste wat kijkers zien. Ziet deze er netjes verzorgd uit? Doet de voordeurbel het? Zorg ervoor dat kijkers genoeg ruimte hebben om hun jas aan de kapstok te hangen.

Tip 2 Zorg dat persoonlijke spullen, zoals belangrijke papieren, post, autosleutels, foto’s e.d. opgeruimd zijn. Kijkers worden hierdoor alleen maar afgeleid en u beschermt tevens de privacy.

Tip 3 Parkeer geen eigen auto’s op oprit of parkeerplaats voor het huis. Wellicht kunt u ook aan de buren vragen hun auto ergens anders te parkeren. Op deze manier is er voldoende parkeerruimte voor de kijkers.

Tip 4 Sommige kijkers vinden de aanwezigheid van huisdieren niet prettig. Breng ze vlak voor het Open Huis weg of als het echt niet anders kan, zet ze dan in een aparte ruimte. Zorg er tevens voor dat het huis van te voren goed gelucht is en berg spullen van huisdieren even op.

Tip 5 Ruim de woning eens extra op. En denk meteen aan de persoonlijke spullen in bijvoorbeeld de badkamer (shampoos, tandenborstels in de kast).

Tip 6 Zorg er voor dat de woning blinkend schoon en fris is. Niets is zo afstotend als een vies en muf huis.

Tip 7 Tijdens de Open Huizen Dag zullen veel kijkers al de lente in hun hoofd hebben. Interesse naar de buitenruimte is dus ook groter. Zorg er voor dat deze netjes is, oude bladeren verwijderen, evenals mos aanslag op de tegels. Zet wat vrolijke bloemen in potten neer voor een snel resultaat.

Tip 8 Leg een zgn. bezoekerslijst neer. Vraag kijkers direct bij binnenkomst hun contactgegevens achter te laten, zodat u na afloop van de Open Huizen Dag contact kan opnemen om te vragen naar hun bevindingen etc. Contact is makkelijk gelegd en valt de woning niet in de smaak, dan kunt u direct aan de slag als aankoopmakelaar.

Tip 9 Indien de verkoper zelf aanwezig is, benadruk dan aan de verkoper dat kijkers vrij kunnen rondlopen en voldoende tijd en ruimte krijgen om een goede indruk op te doen van de woning. Laat ze op de achtergrond blijven.

Tip 10 Gebruik behalve uw eigen netwerk, tevens het netwerk van uw verkopers. Veel mensen maken vandaag de dag wel gebruik van een sociaal netwerk, denk dan aan Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn. Hoe makkelijk is het niet om een linkje naar de woning op deze media te plaatsen en aan hun omgeving te vragen dit ook te doen?